Αναζήτηση ιστολογίου

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

"Ομάδα Έψιλον": Παραπληροφόρηση από άγνοια ή εκ του πονηρού;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που με βασανίζει εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να βγάλω άκρη με τα δύο "περιοδικά" "Τρίτο Μάτι" και "Strange". Έχοντας πάρει αρκετά τεύχη και από τα δύο, εκείνο που δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ να καταλάβω είναι το τι ρόλο θέλουν να διαδραματίσουν στον Ελληνικό χώρο. Όσο αφορά τις δημοσιεύσεις για θρύλους, νεράϊδες, δρακοσπηλιές και άλλα συναφή, ομολογώ ότι έχουν μία καλή (προς το μέτριο) αναφορά, που όμως πάντα αποδίδεται με έναν σκεπτικισμό, σαν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι "εν τάξει, αυτά τα λένε οι λαϊκοί θρύλοι, αλλά εμείς απλά τα αναφέρουμε... δεν τα πιστεύουμε...", λες και τους ζήτησε ποτέ κανείς να τα πιστέψουν... Από την άλλη σκέφτεσαι βλέποντας τον βαρύγδουπο τίτλο: "Το απαγορευμένο περιοδικό Strange", τι περιέχει για να είναι "απαγορευμένο"... Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς ότι αυτό που περιέχει υποτιμά την νοημοσύνη μας και γι' αυτό είναι... "απαγορευμένο"; Κι αν είναι απαγορευμένο, από ποιον; Κι αφού "απαγορεύτηκε", γιατί κυκλοφορεί ελεύθερα και σε ευρύτατο κύκλο;;; Ποιον ακριβώς δουλεύουν;;; Ή για να είμαι πιο σαφής, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;; Θέλετε να ερευνήσετε το παραφυσικό; Κανένα πρόβλημα και πολύ καλά κάνετε, και εμείς μαζί σας, κι εγώ μπροστάρης να σας στηρίξω... Αλλά μην παρουσιάζετε και το "παραφυσικό" σαν κάτι το ονειροβατικό... καταντάει υποτίμηση της νοημοσύνης μας... Αλά ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ μην βάζετε την Ε στον χώρο του "παράξενου"... Κι όταν αποκτάτε το θράσος να την βάλετε... μην την παρουσιάζετε αν δεν ξέρετε ποια είναι η Ε και ποιος ο σκοπός της ύπαρξής της... Γίνεστε γραφικότεροι και αν μη τι άλλο, πρόξενοι διχονοιών και διαπλοκών.

Κάποια χρονική στιγμή, κάποιοι καλοθελητάδες κάπου μέσα στην δεκαετία του '60, έχοντας αποθρασυνθεί πλήρως δημιούργησαν ένα υποτυπώδες αυτοαποκαλούμενο σωματείο που το βάφτισαν "Ομάδα Έψιλον". Ο σκοπός τους, σαφέστατος: να αδράξουν όση από μυστηριώδη αίγλη της Ε μπορούσαν και να αυτοπροβληθούν, δημιουργώντας σύγχυση και πανικό τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στους ατυχείς Έλληνες που έπεσαν στην παγίδα τους, με αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "Ε" και να φτάνουμε στο σημείο κάποιοι αδαείς όπως η Βίκιπέντια να γράφουν: "Η Ομάδα Έψιλον είναι μια "φανταστική" μυστική οργάνωση που υποτίθεται ότι αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες, πιλότους, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Αφορά σε μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί σε ορισμένους κύκλους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια." (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CE%88%...) και άλλες τέτοιες μπαρουφολογίες, μη έχοντας γνώση του θέματος και φυσικά αδιαφορώντας για το παγκοσμίως γνωστό ρητό: "η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμάθειας". Τουλάχιστον ο αμαθής, λέει "δεν γνωρίζω" και κανείς δεν μπορεί να του πει το παραμικρό. Ο ημιμαθής όμως, νομίζει πως τα ξέρει όλα και τελικά καταλήγει να προκαλεί διχασμό και σύγχυση. Κάπως έτσι λειτουργούν και τα δύο αυτά περιοδικά. Μέσα από την ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ τους, προκαλούν σύγχυση και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ εκείνους που ΘΕΛΟΥΝ να πληροφορηθούν, δίνοντας έτσι διαρκή τροφή στους εχθρούς της αληθείας και του Ελληνισμού.

Αφού λοιπόν καταντήσαμε στο σημείο να διδάξουμε ΕΜΕΙΣ αυτά τα "περιοδικά" το τι σημαίνει έρευνα αντί να μας διδάξουν αυτά, θα το κάνουμε. Και θα το κάνουμε όχι γιατί είμαστε γνώστες του αντικειμένου, αλλά γιατί το χρωστάμε σε όλη την ερευνητική κοινότητα, αλλά και στους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν.

Η έρευνα, έχει πολλές διαστάσεις και ακόμη περισσότερες πηγές γνώσης. Όταν έχουμε να ασχοληθούμε με ένα αντικείμενο (έρευνας) το οποίο δεν έχει να κάνει με κάτι απτό, βρισκόμαστε πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Ας μου επιτραπεί σε αυτήν την παράγραφο να ασχοληθώ με την έρευνα πάνω στον τομέα της "Ε", δεδομένου ότι τα προαναφερθέντα "περιοδικά" έχουν υποπέσει (και θα υποπέσουν και στο μέλλον) σε πληθώρα παρασπονδιών και απαράδεκτων δημοσιεύσεων. Η Ομάδα "Ε", εκτός του ότι παραμένει μυστική για τους δικούς της λόγους, δεν αφήνει "γραπτά μνημεία", οπότε δεν μπορούμε να βασιστούμε απόλυτα σε έγγραφα και χαρτιά. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ερευνητής ξεκινάει με την γνώση ότι δεν έχει κάτι το απτό. Σε γενικές γραμμές, η έρευνα βασίζεται στα εξής στοιχεία:
α) Γραπτά μνημεία
β) Προφορική παράδοση
γ) Γεγονότα
δ) Ιστορικά δρώμενα
ε) Αλληλουχία καταστάσεων.

Στην περίπτωση της "Ε", μας λείπει το πρώτο στοιχείο. Σε αυτήν την περίπτωση, ξέρουμε ότι τα στοιχεία της έρευνάς μας θα είναι αμφισβητίσιμα από τους σκεπτικιστές, οπότε χρειάζεται θάρρος και εξυπνάδα... Κι εδώ μπαίνουμε σε άλλον κλάδο: τα γραπτά μνημεία που αναφέρονται έμμεσα στο αντικείμενο της έρευνας. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρχαιοελληνικά κείμενα που αναφέρονται έμμεσα στην Ομάδα "Ε", είτε από τον Πλάτωνα, είτε από τον Σόλωνα, είτε από τον Θουκυδίδη, είτε από τον Αριστοτέλη και από πολλούς άλλους. Τότε προχωράμε σε έλεγχο αυτών των στοιχείων, βήμα - βημα και προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε την ενημέρωση. Επειδή είναι πολύ χρονοβόρα αυτή η διαδικασία, την πραγματοποιούμε παράλληλα με τις υπόλοιπες. Αυτήν την στιγμή, έχουμε στην διάθεσή μας μία σειρά ονομάτων, τόσο από την αρχαιότητα: Πλάτων, Σόλων, Αριστοτέλης, Δημόκριτος, Θαλής, Αρίσταρχος, Πυθαγόρας, κ.α. όσο και από την σύγχρονη Ελλάδα: Καραθεοδωρή, Παπανικολάου, Χρ. Παπαδόπουλος, Ωνάσης, Ι. Λάτσης, Σήφης Βαρδινογιάννης, κ.α. που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το όνομά τους έχει εμπλακεί στην "Ε". Ψάχνουμε τα κοινά στοιχεία τους και ανακαλύπτουμε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ομοιότητες αλλά και δραστηριότητες που οδηγούν σε κάποια άλλα στοιχεία. Αυτά με την σειρά τους μας οδηγούν σε πρόσωπα και τελικά φτάνουμε να έχουμε έναν σωρό πληροφοριών που αν συνδυαστούν και ενωθούν σωστά, δίνουν αποτέλεσμα.

Επειδή όπως προανέφερα, η "Ε" αποτελεί μυστική ομάδα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ να βρούμε έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξή της (ιδρυτικά έγγραφα, καταστατικά, κ.ο.κ.). Κι επειδή πολλοί έξυπνοι έχουν βρεθεί αυτό το διάστημα σε αυτόν τον τομέα, έτσι για να τους τρέξω λίγο και να τους κόψω την "μαγκιά", να τους ενημερώσω ότι:
1. Το όνομα "Ομάδα Έψιλον", είναι επίκτητο. Δηλαδή η "οργάνωση" αυτή ονομάστηκε έτσι από εκείνους που για πρώτη φορά έφεραν στοιχεία που την αφορούν, στο φως της δημοσιότητος. Το πραγματικό όνομα παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό.
2. Η πορεία της "Ε", περνάει μέσα από τα Καβείρια Μυστήρια και τις Αδελφότητες των Καβείρων. Κάπου εκεί να αναζητηθεί το πραγματικό όνομα της "Ε"...
3. Το έμβλημα της "Ε", ΔΕΝ είναι το Δελφικό "Ε". Το χρησιμοποιούμε εμείς, απλά γιατί έχει την δική του ξεχωριστή σημασία για την πορεία και τον λόγο ύπαρξης της "Ε", αλλά και γιατί η ιδρυτική "διακήρυξη" της ομάδας πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς.
4. Η ιστορία της "Ε" κρατάει από το 9540 π.Χ. περίπου κι όχι από το 1964...
5. Η πραγματική "Ε", θα εμφανιστεί στους αποκαλούμενους "έσχατους καιρούς". Τώρα, ποια ακριβώς η σχέση της με αυτούς και ποιος ο ρόλος της στην εμφάνιση του Βασιλέως Ιωάννη... αφείστε το λίγο να το μάθετε όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη.

Από τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι κάθε άλλο παρά πλουσιόπαιδα που παίζουν πόλεμο αποτελούν την "Ε". Επίσης, γίνεται σαφές ότι η ενημέρωση που προσπαθούν να μας πλασσάρουν τα δύο αυτά "περιοδικά", μάλλον είναι παραπληροφόρηση κι ουχί πληροφόρηση.

Θερμή παράκληση προς τους ιδιοκτήτες, αρχισυντάκτες και συντάκτες των εν λόγω "περιοδικών":
Παραμείνετε στις ιστοριούλες για φαντάσματα, βρυκόλακες, νεράιδες, και τα συναφή παραμυθάκια. Τουλάχιστον αυτά έχουν και δράκους. Τα υπόλοιπα αφείστε τα σε εκείνους που ξέρουν από έρευνες. Μην γελοιοποιείτε ό,τι δεν σας κάθετε καλά στο κεφάλι ή ότι κάθεται στο στομάχι των αφεντικών σας...

Και για να μην ξεχνιόμαστε... το θέλετε και παραπληροφορείτε τον κόσμο, ή απλώς σας "βγαίνει";;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις εντυπώσεις που σας δημιούργησε το κείμενο...